Grattiskort



Grattiskort till nybliven 31-åring (nähä). Hann inte få iväg kortet i tid, så jag kompenserade med att fästa det på en bunt vita liljor och leverera alltihop personligen ett par dar senare!

Ibland händer det


Jag skickade ett blomsterbud i veckan. Det borde man göra oftare.

Bäst i test



Den här vaxkakan från Yankee Candels är verkligen den enda doftljusvarianten som doftar både gott och tillräckligt mycket. Tycker det ser lite "flummigt" ut med en sån där hållare med ljus under som värmer upp vaxet, men det är det som ger bästa doften så det får funka. Har testat de andra varianterna med småljus, men de alstrar alldeles för lite lukt. Vill passa på att urföra en VARNING: Köp inte rumssprayen! Tog min favoritdoft clean cotton och trodde jag funnit det ultimata sättet att få mitt hem att dofta nystädat, men det luktar såå illa, typ toaspray. Köp inte.

Lycka kan se ut på så många olika sätt


(Bild privat)
Kaffe och hembakat kanelbulle en lördagseftermiddag är helt klart ett av dem.

Filippa K



Surfade runt lite för att hitta någon bra medell på ribbade linnen från Filippa K, då "ramlade jag på" den här underbara toppen. Så fin, tror det skulle vara snyggt med kavaj över och gillar att den är lite längre! (Fast står inte modellen lite fånigt? Ser ut som om hon har sålt smöret och tappat pengarna.)

Tycker verkligen Filippa Ks basplagg är BÄST. Har vissa kläder som jag tvättat en gång i veckan i flera år (nu överdriver jag, för jag tvättar verkligen inte så ofta) , som ser exakt likadana ut som när de var nya. Har dock låtit snålheten bedra visheten lite det sista och köpt på typ H&M och MQ. 59 kronor för ett linne känns alltid som ett väldigt bra köp i affären. Börjar dock bli vansinnigt trött på att det hänger trådar från sömmarna efter typ 1 vecka. Fäster de inte sina trådar på HM?? Dessutom går det lätt små hål i dem vilket förvandlar köpet till en mindre bra affär ganske snabbt.  Nån som känner igen sig?


Mer från pysselmässan...


Det var verkligen en underbar känsla att ströva runt bland allt pyssel på mässan förra helgen. Har dock inte satt igång med kort än - kanske ikväll?

Ett måste till usb-minnet?



Hittade äntligen en hemsida som säljer vit självhäftande plast i rätt mått. Ska pröva att klä om en bänkskiva, även om jag är lite tveksam till resultatet... Undrar om det verkligen håller?
Senare: Jag rekommenderar INGEN att försöka klä om en bänkskiva med hjälp av självhäftande plast. Om man inte gillar att få 100 psykbryt på en minut.

Passade i alla fall på att slänga med det här snygga bandet till usb-minnet på samma gång!

Stämpel & scrapmässan




(Bilder privata)

Charlie och Mattias skulle gråta om de såg min övrigtpost den här månaden. Luttrade som de är. Här är i alla fall lite av shoppingen från den underbara stämpel och scrapmässan i Eriksbergshallen.

Fick sååå mycket inspiration idag, vill bara sätta igång! Mycket på mässan var julbetonat (längtar riktigt), men jag tror faktiskt inte jag sätter igång med projekt julkort i år heller. Tycker inte om att göra mängder med liknande kort, det blir oftast mer en stress, och det känns som om december brukar bli rätt hetsigt ändå. Däremot tycker jag det är kul att göra små kort att pryda julklapparna med och liknande småpyssel. Kör nog på den varianten i år också...



Kopia som funkar fint


(Bild privat)

Köksradio från Clas Ohlson för 99 kronor. Den funkar hur bra som helst och pryder sin plats väl. Orginalet nedan från Tivoli Audio kostar sanslösa 1985 kronor... Rekommenderar stark att satsa på en kopia i det här fallet!


(Bild från bagarenochkocken.se)

Mer tidningar



På tal om tidningar måste jag passa på att berömma omslaget på senaste Bergsport. Alldeles rosa!! Har aldrig hänt innan och kommer (förmodligen) aldrig hända igen. Se och njut!

Snart utbytt



Undrar hur man ska tolka att den senaste Elle Interiör fortfarande låg i plasten när den nya kom? Det hör visserligen till ovanligheterna att jag låter en tidning ligga orörd i flera veckor, men jag måste erkänna att jag inte varit speciellt nöjd med den prenumerationen det senaste. Känns som om det enda jag får ut nåt av är reklamen, och det känns ju lite dyrköpt! Sedan kan man inte förneka att omslagen alltid är outstanding - men utsida är ju inte allt, eller hur?

Min favorit just nu är faktiskt Lantliv. Gillar att det är både mode, recept och inredning i samma tidning. Funderar dock på att ersätta Elleprenumerationen med någon annan ren inredningstidning, Sköna hem eller Hus och hem kanske? Får köpa ett par nummer och kolla!

Ljung och motsatsen till gröna fingrar





(Bilder privata)

Kan man ha ljung inne? Känns inte helt naturligt men den här var alldeles cerisa och vit, kunde bara inte motstå. Kändes för "vildvuxen" för köksbordet, men i fönstret tyckte jag det blev fint. Har man ingen uteplats är dessvärre förnsterbrädet det närmsta man kommer...

För er som inte heller har gröna fingrar kan jag rekommendera den här krukan från Eva Solo. Bara att fylla på nederdelen med vatten lite då och då, så sköter resten sig själv!

i.d




(Bilder privata)

Via en blogg (hur annars?) hittade jag en länk för att köpa ett Startkit av i.d smink. Har varit nyfiken på att testa det länge, och passade således på att beställa ett kit. Precis som med Dermalogica fick man flera produkter i mindre format, väldigt bra tycker jag. Känns onödigt att köpa stora förpackningar av dessa lite dyrare produkter utan att veta om man blir nöjd...

Det där skulle jag aldrig ha upptäckt...

...efter 2,5 timmar med bloggdesign har jag lyckats ändra rubriktexten till lila och öka radavståndet något. Tala om att ha för lite att göra på kvällarna. Kombinerat med bristfälliga datorkunskaper.


Halv åtta hos mig



Äntligen är Halv åtta hos mig tillbaks, den perfekta vardagsunderhållningen. Gillar att det är "vanliga" människor som bjuder in i sina hem. Inte alltid den krångligaste maten, inte alltid de vackraste hemmen, med andra ord något annat än det man ser i tidningar och på tv i vanliga fall. Härligt avväpnande, och samtidigt inspirerande. Och Helge rockar!



Lite lustigt men mycket stiligt



Det blir väldigt stiligt och fint på hyllan när tackkorten (som dessutom kom samma dag) från sommarens två olika bröllop matchar varandra perfekt.
Vitt och silver dessutom, kunde ju inte bli bättre! Stort tack!

Nordiska stämpel- och scrapmässan


(Bilder privata. Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Den 17-18 oktober är det dags för nordiska stämpel- och scrapmässan i Eriksbergshallen! Ska göra mitt allra bästa för att hålla shoppingen på en kontrollerad nivå tills dess, så jag kan gå loss med "gott" samvete!

Ask och spetsband




(Klicka på de små bilderna för att dem i större format)

Passade på att köpa lite presentfix på stan i lördags, alltid bra att ladda med lite askar och påsar.

Mitt bästa pysselköp det senaste är annars spetskanten med tejp på baksidan. Har använt den mycket på både kort och annat, som här för att piffa upp almanackan. Måste köpa lite fler varianter! Tyckte dekorationen @ passade en internetaddict som mig...

Saknar fler pysselaffärer i Göteborg, speciellt efter det att min favorit stängde igen. Nästa gång jag åker till Stockholm måste jag verkligen besöka Ljunggrens papper i Gamla stan. Hittade äntligen till butiken i somras, men då var den såklart stängd!


Inspiration



Dessa underbara tårtor kommer från bloggen kajsaskondis.se. De får absolut bli min inspiration till den uppkommande födelsedagens tårtbak. Tänker mig vit sugarpaste (precis som på bilderna), massvis med vita pärlor och någon ytterligare dekoration. Det finns en underbar butik nära Linnégatan som har mycket fina dekorationer, men hittade även en i Kungälv när jag sökte runt lite på nätet. Tänker nämligen inte göra mina egna dekorationer, någon måtta får det allt vara!



Bagaren&Kocken



Bilder bagarnochkocken.se

 

Efter jobbet åkte jag till den underbara butiken Bagaren och Kocken. Har aldrig varit där innan, men hört mycket gott om den. Kan bara instämma i berömmet - i stort sett allt man behöver inom inredningsprylar fanns samlat i en liten butik. Butiken låg lite öster om stan, men de hade verkligen samlat alla godbitar man annars måste gå igenom flera affärer för att hitta. Kom på den goda idén att påbörja fördelsedags/julklappsönskelistan redan nu. Det första som hamnar där är elvispen nedan, men jag har en bestämd känsla av att den snart kommer fyllas på med mer!





Man kan förresten handla från butiken via nätet också: www.bagarenochkocken.se

Here it is!


Bild wonderwall.se

Den här underbara illustationen från Lovisa Burfitt ligger dessvärre fortfarande (efter typ tre månader) ihoprullad i sitt fina svarta rör. som jag fick den i. Har just nu ingen som helst plats för en stor tavla, men jag tycker så mycket om den att jag var tvungen att beställa ändå. En dag så...


Härligt

Jippie!!

"Stordatorn" är räddad! Och alla bilder finns kvar! Kanske borde se det här tillfälliga haveriet som en varning och bli bättre på att göra back-uper...

Nu är jag sugen på att framkalla lite kort  och komma igång med album igen. Problemet är att det var så länge sen sist att det ästan känns oöverstigligt. Får bli bättre på att bara välja ut några få bilder att framkalla och spara resten på datorn!


Bild privat

RSS 2.0