Halloween & spaEn liten spökbakelse blev den enda som minner om Halloween i år. För en notoriskt mörkrädd liten person som mig själv är det ganska lagom. Minns plötsligt att min allra första (och bästa) Halloweenfest utspelade sig i Stockholm för exakt 10 år sedan. Inte för att det på något sätt känns som igår, men 10 år?? Tiden flyger...

I år blir det (som vanligt de sista åren) helt andra bullar. Häxkläderna och spindelnäten är utbytta mot något betydligat trevligare - en eftermiddag på St Jörgens Spa med världens bästa tjejer. Lunch och skvaller i baren först, sedan en fyra timmar lång sparitual.
Kort & läslust....
Kvällens kort är färdigt, skrivbordet är en enda röra. Allt som det ska vara med andra ord. Höjde blicken när jag satt och pysslade och såg min lilla hög med "att läsa" böcker... Blev ingen riktig lässommar i år, tror det blev ett par pocket på sin höjd. Nu känner jag däremot suget igen, höstrusk ute, varm filt en bok inne. Mysigt! Är dessutom lite sugen på en varm vinterresa, nånstans där man bara kan slappa med massa böcker under ett parasoll! Idag regnade och blåste det så mycket när jag cyklade hem att jag fick leda nästan hela vägen för att inte trilla omkull. Vissa dagar är det lite svårt att se charmen med de fyra årstiderna...

Hit och diss till ClarinsSist jag skulle beställa hem min favvoansiktskräm från Dermalogica (hysteriskt mycket billigare på nätet än i butik) passade jag på att köpa med lite från Clarins också. Beauty flash balm, som jag velat testa är SUPER! Jag använder den efter ansiktskrämen, och precis som utlovas ger den verkligen fin lyster. Rengöringsmjölken däremot är inget jag kommer pröva igen, tycker mest den kletar runt sminket...

Mina absoluta favoriter, Dermalogica Intensive moisture balance och total eye care är däremot stadiga kort. Beställer man de billigt och tar med i beräkningen att de räcker sååå mycket längre än många andra märken är det verkligen värt!

Jul 2010

Bilder från Bobedre.dk

Årets första inspirationsbilder kommer tidigt... Finns det något att inte älska? Stolarna har jag kikat på länge, superfina. De vita hyacinterna och inslaget av lila i dukningen. Riktigt fint alltihop! Ja, jag vet att det är lååångt kvar, men tiden går ju hur fort som helst, snart är vi där...

Mysig sensommardagLite gladare bilder på bloggen ikväll, från sommarens sista bröllop. Alltid lika mysigt att få vara med och dela en så stor dag. Festligheterna ägde rum i Karlskrona, dagen tog sin början i kyrkan och fortsatte med festligheter i ett stort partytält i brudparets trädgård. Lite regn vid kyrkan, men sedan en perfekt augustikväll.

Äntligen kväll

Efter en lång dag i kylan har jag äntligen nått målet; uppkrupen i soffan med en massor av choklad. Eftermiddagen och kvällen spenderades på nyöppnade Klätterlabbet. Man kan väl sammanfatta Göteborgs nya klättersatsning med att det fanns ganska mycket mer att önska. Alldeles för trångt, dåligt upplägg och för många för svåra leder. Hoppas det blir bättring framöver. Nästa vecka är det tillbaks till nåt av de gamla vanliga ställena...
Lokalen är dock ganska häftig, en gammal kopparbunker som tillhört Chalmers, tror man utfört någon form av laborationer där tidigare - därav namnet.

En dag på stan...
Åh, vad svårt det är att hitta de perfekta höstskorna... Alltid samma lite lätt desperata jakt. Paret ovanför blev de hetaste kandidaterna efter en låång eftermiddag på stan förra veckan. Fast egentligen är klacken för hög. Och kyla rår de antagligen inte heller på.

På väg hem var jag bara tvungen att slinka in lite på Grandmas och okynnesshoppa... Komma hem helt tomhänt kändes bara inte kul. En ny bodylotion och en kökshandduk från Grandmas fick det bli. Nästa gång ska jag köpa den prickiga handduken också. Bara gör att.

Min vän Maria

I veckan fick jag en bloggutmärkelse från en vän. Jag började gråta av de fina orden hon skrev, men har inte känt mig kapabel att svara på awarden sedan dess. Innan jag gör det vill jag nämligen berätta litegrann. Om något hemskt.

Jag vill berätta om min fina vän. Min fina vän Maria, som har kommit att skriva en blogg som jag alltid gråter till. Maria skriver om livet som det ter sig när det vi aldrig tror kan hända händer. Hon skriver om kampen att leva vidare. Eller i alla fall att överleva.

Jag och Maria har känt varandra i många år. Vi lärde känna varandra på jobbet och kom att bli vänner. Vi startade bloggar ungefär samtidigt och blev flitiga kommentatorer på varandras sidor under kvällarna. Då handlade det mest om shopping, inredning eller små funderingar i allmänhet. Det var på tiden före. För i mars i år hände det som aldrig aldrig nånsin får hända. Maria förlorade sin 10-åriga son. Världen rasade.

Vår vänskap förändrades, allt som förut känts viktigt blev med ens helt oväsentligt. Så känns det än idag, att vara nära en människa vars värld faller samman och mynnar i en sorg så obegripligt stor förändrar och förskjuter. Även om det finns utrymme för högt som lågt i mitt liv idag, finns för alltid en eftertanke som gör bilden mer nyanserad än förr. En eftertanke jag hellre skulle varit utan, men som blivit viktig och ständigt närvarande.

Att se Maria som alltid varit oerhört generös och omtänksam om andra behålla dessa egenskaper genom allt hon gått igenom under de senaste månaderna är för mig alldeles ofattbart. Att se henne vara en fantastisk mamma till sin yngsta son Leo gör mig rörd och full av beundran. Men att läsa hennes ord och se henne lida gör mig så ont. Maria, du finns alltid i mina tankar.

Jag har skrivit lite om Anthony här innan, men det har mest varit personliga inlägg riktade till hans mamma och andra som känner oss. Jag hoppas du inte har något emot att jag skrev lite mer, Maria. Jag har även bytt ut länken här bredvid till din nya blogg, istället för till den gamla. Det tog lång tid innan jag förmådde mig att göra det, men det här är din verklighet nu. Även om jag inte vill acceptera det.

I awarden ingick att säga tre saker som ligger mig varmt om hjärtat samt visa min favoritbild och skicka awarden vidare. Jag är inte säker på att jag kan följa instruktionen till punkt och pricka, men jag ska göra mitt bästa.

Att ha vänner och familj i mitt liv, nära eller långt bort som alltid finns där. Och som tycker om mig, även när jag kanske inte förtjänar det som allra mest. Att kunna ge tillbaks lite ibland. Det är det viktigaste. Allt det andra är egentligen bara lyckliga omständigheter.

Just där jag skriver nu har jag inga bilder alls, så den utmaningen sparar jag litegrann på. Har heller inte så bra koll på vilka med egen blogg som läser här, så jag väljer att skicka vidare till de som känner sig manade. Helena och Malin kanske?


Tapas

Igår blev det god fredagsmiddag på Vin o tapas på Övre husargatan. Manana är ju
egentligen det självklara tapasvalet, men efter att ha ätit igenom den menyn några vändor
förnöjer det med variation. Dessutom måste ja alla tapasställen i stan testas minst en gång.
Nästa gång blir det dock att samlas hemma hos någon och kära hemlagad tapabuffé...
Kanske byter bana och öppnar restaurang sen?

Bokställ

Passade på att slänga lite vit färg över ett Ikeabokställ när jag ändå målade om
det runda bordet. Har ytterligare ett likadant med en fotoram på, men det här
i köket får bära olika kokböcker. Helt klart värt sitt pris. Fem kronor.

Nya papper och tankar i kvällen

Åh, jag är verkligen inte i pysseltagen just nu. Men har ändå laddat inför hösten
och vintern genom att införskaffa nya fina papper. Just nu är det ett riktigt
kaos bland alla sakerna i skåpet, känns inte så kul att sätta igång då.


Ikväll har jag tänt det ljus som så ofta brinner för Anthony här hemma.
Ställer det alltid i fönstret och låter det lysa ut i kvällen... Det känns fint
på något sätt. Maria, du är så stark och fin. Det var fint att se dig igår.
Önskar så jag kunde göra något mer för er.

Finaste klänningen


Åh, vad mycket enklare mitt liv var att leva förr. När jag tyckte Odd Molly gjorde fula kläder. Och lite knasiga. Det tycker jag inte längre. Nu tycker jag bara att de är dyra. Den här klänningen kan jag inte få ur tankarna.


Myshörna


Det lilla bordet passade riktigt bra i sin nya färg, en mysig liten läshörna blev resultatet. Fåtöljen som brukar stå bredvid är också ett loppisfynd, som fått ny klädsel.

Före spackel och färg;

FreeportNu var det ett tag sen, men förra utflykten till Freeport utanför Kungsbacka gav riktigt bra utdelning. Eller vad sägs om en stor vit korg för 99 kronor? Och en Odd Mollykjol för under 400? Presentpapper i massor, gråa och vita servetter och en mörkgrå Klippanfilt i ull från Fabriksbutiken slank också med. Det var en härlig dag, helt enkelt.

RSS 2.0