Gott nytt år!


Gott nytt år allihopa, hoppas kvällen blir som ni önskar! Stor kram

Tomten packade en ny säck och åkte till Stockholm






Hemma igen efter några dagar i huvudstaden. Där låg snön tjock och det var över tio minus nästan hela tiden, burr burr. Kallt men mysigt, här i Göteborg är det som vanligt mest... grått. Ytterligare ett julfirande blev det i alla fall, fast utan julmat. Tack och lov.

Julen varar fram till påska...


Nu är det dags att styra kosan mot Stockholm för ytterligare julfirande! Dunjacka, skridskor och en hel del klappar är packade. Det är tydligen 7 minusgrader och massa snö...

Blir dock ingen bloggning på ett par dar, men destomer när jag kommer hem...


Det här fina armbandet fick jag av min söta gudson i julklapp. Så gulligt med ett hjärta på! Idag tog jag med honom till Sjöfartsmuseet, vi lekte i båten och kikade på fiskarna. Lika roligt för oss båda tror jag.

Jorden



Den här fantastiskt fina jordgloben låg i ett av paketen under granen. Ni förstår väl vad det innebär? Nästa fredag klockan åtta är det jag som vet vart vi är på väg... Men har inte stadsfrågorna varit oerhört svåra i år?

♥God jul önskar tomten♥





Dan före dan före dopparedan...


Puh! Julklapparna köpta, alla inslagna, etiketterna embossade (varför gör man det så jobbigt för sig??), naglarna rödmålade... Tror det var allt. Julstämning? Nej, inte än. Känns mest stressigt just nu, men imorgon så... Vitt och vackert är det ju i alla fall.

Bilder på klapparna kommer en annan dag, men bjuder på några julkort. Blev köpta (men omsorgsfullt utvalda) i år igen, hade varit kul att ta sig tid att göra kort nästa år, nu var det ett tag sen. Måste bara börja i god tid i så fall -och det är ju inte riktigt min starka sida- annars blir det bara trist och ett "måste". Pyssla ska vara mysigt!


Fint till köket


En vit amaryllis i rött silkespapper från dagens snälla fikagäster. Att de ringde och påannonserade sin ankomst i förmiddags var det bästa som kunde hända. Med lite eld i baken går städningen så hemskt mycket snabbare, mycket bra. Nu ska jag värma lite glögg och skriva ett gäng julkort...

Fjärde advent

Fjärde advent kommer "firas" genom att tvätta, städa, piffa, skriva julkort, slå in paket och allt annat som inte hunnits med i veckan. Tur att jag gillar att göra saker i sista minuten. Annars hade det liksom inte varit...jag.

Gårdagens mysiga glöggfest var lugn, om än ganska sen... Det är verkligen kul att träffa alla härliga kollegor i "privata sammanhang", haha! Nästa gång blir det AW på nyöppnade Manana i Majorna. Perfekt läge!

Det här moderna änglaspelet med rosa flamingosar fick kvällens värdinna från oss!



Imorgon blir det ner på stan efter jobbet för att (förhoppningsvis) fixa sista klapparna, sen fika med bästa tjejerna! Härlig start på julveckan...

Inspiration



Bilder från sia-homefashion.se

Inspiration inför julstöket... Framförallt kikar jag såklart på paketinslagningen. Kanske ska norpa en liten grankvist till varje paket på julafton? Om jag tar de där bak kanske granägarna inte märker nåt... Förrän det är för sent.

Julblomma


Vacker hyacint från alla goa barn och föräldrar!

Drömma får man

Puh!! Vilken dag! Vilken månad! Igår blev det alls ingen bloggning, var helt slut efter att ha trängts med halva göteborgs befolkning på stan. Inte många julklappar blev det köpta heller, jakten går med andra ord vidare...

Idag hade vi luciafirande på jobbet. När 24 söta små tomtar, lucior och allt däremellan (inklusive underbara korsningar som typ pepparkakstärnor) står uppradade är det absolut en av årets höjdpunker, men vägen dit är alltid lite lätt kaosartad... Väl hemma kände jag att det var dags att få fram lite julpynt, så det fick bli kvällens projekt. Att dessutom städa känns dock helt oöverstigligt just nu, så själva pyntet kommer väl inte riktigt till sin rätt. Nästa år önskar jag att det ser ut såhär hemma hos mig:


Bilderna är fotade ur senaste Lantliv (inte vet jag om man får göra så?).

Fint pynt



Min kära (och lika shoppintokiga) kollega tipsade mig precis om webbshopen, Elsas hem (www.elsashem.se). Åh, vad jag skulle vilja pynta med det coola zinkhuset och hängen med änglar och strumpor! Har ju ingen gran, men tycker det är så fint att hänga på prydnader på knoppar till skåp och luckor!


Krimskrams i juletid


Tycker det är så mysigt att gå på loppis då och då... De stora fynden brukar dock utebli. Däremot blir det ganska mycket små skålar, fat och lite brickor. Krimskrams helt enkelt. Vid jul finner jag dock alltid tillfälle att plocka fram dem, det passar med lite nötter och plock på tycker jag!

Granen står så vit och grann i stugan...


Det blir nog ingen grön och grann gran här hemma i år heller (som de flesta andra år). Det är supermysigt men ibland känns det som om det är lite mycket fram- och tillbakaplockande för min del... Den här inhandlades i alla fall idag, den luktar inte lika ljuvligt som en riktig, men barrar heller inte lika mycket. Och man slipper ta fram sågen när den ska bort! Var tvungen att använda blixt för att den ska synas, vilket gör att skenet inte riktigt återges. Det blev riktgt mysigt ljus!

Hade tänkt pynta riktigt i helgen, med tomtar och allt, men det har faktiskt inte hunnits med. Däremot har det hunnits äta julmat (hur ska detta gå), spelat julklappsspel och druckits lite (hmmm...) vin. Igår såg jag dessutom en av mina favoriter, Caroline af Ugglas på Storan. Så bra, så bra var hon! 




Present i julens inslagningstema





Igår slog jag in en fördelsedagspresent, men använde mig av mitt nyinköpta julklappspiff! I år blir temat vitt, spets och mustigt rött. Juligt men elegant!



Känner ni igen spetstejpen Maria och Malin? Fanns ju inget kvar på "fyndstället". Fick köpa på Åhléns istället... 50% dyrare var det! Haha.

Min klapp!

Det blev riktigt lyckat att alla hade med sig en bok som vi spelade om igår på julfesten. Vissa år har vi bara köpt klappar för en viss summa, men det har varit ganska varierande innehåll... Och kampen har blivit hård om att vinna till sig de bästa! Att ha ett och samma tema underlättade avsevärt. Jag fick Boktjuven av Markus Zusak. Hade inte hört om den innan men har surfat runt lite och den har fått fantastiska recensioner. Ska bli kul att läsa i jul!




Bokus beskrivning:
Böcker är den röda tråden i denna skickligt komponerade roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker - från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar sina böcker med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

Prisbelönta Markus Zusak har gett oss en underbar och bestående berättelse om ordens makt och böckernas förmåga att ge näring till själen.

Första klappen och favoritkopparna


Imorgon blir det julfest, alla ska ta med en bok som vi ska "spela" om sen. Vilken bok som ligger i tänker jag inte visa än, men paketet kan ju få vara med!


När jag fyllde år fick jag ytterligare fyra kaffekoppar från Design House Stockholm. Med ränder den här gången. Nu har jag åtta sammanlagt, hälften prickiga och hälften randiga. Det räcker för nu!

Lantlig inspiration




Den fina flingsaltbehållaren i glas fick jag igår, efter att ha passat min underbara gudson. Att vara med honom en hel dag är ett rent nöje såklart, men ändå jättegulligt att de köpt en present! Funderar dock på att fylla den med något annat än salt, smycken kanske? I senaste Lantliv fanns en bild på ett arrangemang med glaskupa som var så fin (blev inte jättebra bild eftersom jag fotade ur tidningen, men fint piffat var det)!

Dags att börja röra på sig igen...

Efter att ha virrat till det ordentligt med en kaotisk hall som resultat slutade det med att jag tog på mig det jag tänkt från början. Vitt linne, jeans och svarta skor. Och kavajen såklart. Ibland gör man det verkligen krångligt för sig i onödan... Kan återigen konstatera att La Sombrita har stans godaste tapas, även om de var snäppet bättre förr.

Nu ska jag försöka ta mig bort till gymmet, det var så länge sen att jag nästan skäms... Tur att jag ska träffa E där, annars hade jag nog krupit upp i soffan och myst med lite glögg istället.


Bild Nordicclub.se

Nordic Club i Majorna är mitt favoritgym, trivs väldigt bra där. Men det räcker inte riktigt hela vägen...

Trubbel, trubbel

För en timme sen visste jag precis vad jag skulle ha mig. Nu har jag ingen aning längre. Borde det inte vara tvärtom?

Den nya kavajen är spikad. i övrigt är förvirringen total.




Prickigt



Igår var jag till en tygaffär, tänkte köpt vita spetsband men hittade dessa istället. Köpte en meter av varje färg, kanske kan det vara nåt för kommande paketinslagningar? Det verkar nämligen vara vädigt svårt att hitta prickigt julpapper...

I sin helhet....




Nu är presenten överlämnad, vilket såklart betyder att jag kan visa den i sin helhet. I kortet låg ett presentkort på In-Ex, en butik i Göteborg som har allt man kan tänka sig i form av pyssel och konstnärsmaterial... En påse pepparkakskolor från Papeterie blev det också. Vi kommer sakna vår braiga (och konstnärliga) vikarie mycket på jobbet, men hoppas hon kommer till oss snart igen! Att hon bakat en fantastisk morotskaka med valnötter som vi kalasade på till fredagsfika gjorde inte att vi kommer sakna henne mindre precis...

Kvällens kort



Testade nya granstämpeln ikväll. Det syns inte så väl på bilden men fäste på vita pärlor, för lite "snöeffekt". Har även satt pärlor i granen, men de kom verkligen inte med på bilden ser jag!

♥♥♥





Alldeles för snällt... Den fina ljuslyktan från Sagaform fick jag av min kära kollega Maria, för att hon har fått åka i min röda bil ett par gånger. Det hade du inte behövt Maria, men jag blev såklart jätteglad! Mumsiga paketet med vin och Leilas kokbok fick jag som födelsedagspresent från alla på jobbet, hur gulligt som helst! Kom precis på att jag glömt fota det fina kortet, får bli en uppdatering lite senare.


Det bidde ingen tummetott, det bidde lite julsaker...



Att hitta juligt papper i ark med glitter visade sig vara lättare sagt än gjort... Inte ett enda fann jag. En bunt med glansigt "bakgrundspapepr" blev det i alla fall (ni som pysslar vet vad jag menar...). Dessutom hittade jag den här fina julgransstämpeln, har lite idéer vad jag ska göra med den, hoppas det kan bli bra. Allt pyssel kom från fina Papeterie i Nordstan.

Till sist fick sovrummet en ny stjärna, får ersätta det tre år gamla Ullaredsfyndet, vilket kändes på tiden. I övrigt var handlingen presentbetonat, vilket innebär att det inte kan bli officiellt riktigt än... Letade dessutom efter prickigt presentpapper, gärna i lite "grövre" material, hade stora förhoppningar på Panduro, men fann inget! Nån som vet vart det kan finnas?

Eftermiddag i stan!

Nu ska jag ta en promenad in till stan och se om jag kan leta upp några vackra julpapper (helst nåt med glitter!)... Kommer inte göra egna julkort i år, men ska ändå pyssla lite annat. Känner att jag har haft lite fokus på att fira fördelsedag nu ett tag, men igår blev sista firandet avklarat. Fika med bästa tjejerna! Jättemysigt var det och fina paket fick jag! Nu känner jag i alla fall att det är dags att ta sig an den stundande julen. Eller ja, klapparna får vänta ett tag till, men lite pyssel ska göras och glögg ska drickas!

Rice



I år ska lussekatterna penslas med stil... Snyggaste borsten kommer från Rice, i cerise och grönt. Kan nästan inte lägga ner den i lådan. Nu vill jag bara ha lite snygga bakbunkar också, så blir det ännu roligare. Gärna vita Margretheskålar (hör du det tomten??).

RSS 2.0