♥♥♥



Fler bilder på det fina paketet, genomtänkt in i minsta detalj! En stämpel alldeles i min smak, och flera vackra papper. Allt i tema rosa! Stort tack än en gång...

Bohuslän i vinterskrud



Hemma igen! Vistelsen i Fiskebäckskil var verkligen fantastisk, rekommenderas varmt. Titta noga på stegen till vänster om badhuset, därifrån tog jag mig nämligen ett dopp igår - i havet! Det kommer nog bli första och enda gången jag badat utomhus på min födelsedag, var så säker! (Hade såklart värmt på ordentligt i bastun innan, men svinkallt är ändå en underdrift.)

Igår kväll intogs även årets första julbord, som inleddes med glögg framför öppna spisen (årets första av den också). Snart är det dessutom dags att åka iväg på årets första glöggmys, så efter den här helgen kan jag absolut säga att det känns att julen börjar närma sig! Däremot har jag inte hunnit rota fram en enda jul- eller adventspinal att pryda mitt stackars hem med, men ska satsa på att få upp litegrann imorgon!


Födelsedag!





Nu ska jag slänga ihop lite packning, sen bär det av till Gullmarsstrand för att fira fördelsdag! Det ska badas havsbad, drickas Afternoon-tea och ätas julbord med inspiration från havet... mysigt ska det bli. Är tillbaks imorgon, då  blir det bilder på alla underbara presenter jag fått!

Måste ändå tjuvstarta med att lägga upp en bild på paketet jag fick av underbara Malin igår kväll... Blev uppvaktad både på jobbet och på kvällens After Work, det hade jag inte alls väntat mig. Dessutom låg det ett paket och väntade på hallgolvet när jag kom hem... Lånade bilden från Malins blogg (pysselinas.blogspot.com)! Tack fina!


Härmapa!



Blev så väldigt inspirerad av min kära kollegas blogginlägg om tapetprover från Måleributeiken. Jag har beställt tapetprover därifrån innan, men nu blev jag sugen på att härma Malin med tapeten ovan. Kanske i svart ram ovanför sängen?

Desperat jeansjakt



Sprang in på HM idag, och snodde till mig ett par jeans... Var lite halvt desperat och rätt stressad. Dessvärre kostade det en nagel att kränga på mig dem. Men vad gör man inte?

Blir det inte lite vingligt?


Önskar mig den här stolen i present, att ha i hallen. På Bolagrets hemsida säljs den dock utan ben. Känns hemskt ostabilt tycker jag.

Tips!


Mitt tips är att köpa sådana här plastkuvert att lägga korten i istället för vanliga! Speciellt om man, som jag, gärna matchar kort med paket känns det trist att lägga i vanligt "ogenomskinligt" kuvert. På det här sättet skyddas kortet dessutom mer än om det ligger helt öppet!


Nu har den flyttat in!


Äntligen har en stackars paljettklänning blivit min... Kanske får den följa med ut redan ikväll. Kanske får den stanna hemma.

Uppdatering: Den fick följa med ut. Till grill delmundo närmare bestämt. Jag tror den gillade det.

Ännu mer Sköna hem



Det var efter att jag såg den här bilden inspirationen till att blanda vita ramar med svarta på tavellisten kom. Har dessutom alltid ställt upp mina på en fin rad, men det är ju supersnyggt att ha dem lite "omlott" såhär!



Måste bara visa min nya teknik jag har utvecklat när jag bläddrar i mina tidningar. Sätter alltid små lappar vid saker som inspirerar mig extra mycket. Allt från inredningsbilder till recept eller kläder... Väldigt bra att inte behöva bläddra igenom alla igen när jag vill gå tillbaks och finna något!

Fynd från barnavdelningen....


Mössa från H&Ms barnavdelning för endast 49 kronor... Det måste man väl ändå kalla ett fynd? Det lustiga är att det inte är största storleken, utan för typ 6-8 år. Passar perfekt! (Eller får i alla fall duga tills något flådigare dyker upp.)

Ikväll är jag alldeles uppvarvad efter att ha varit på en föreläsning som var så inspirerande att jag nästan började gråta. Okej, inte riktigt. Men nästan. Längar faktiskt till jobbet imorgon för att diskutera framtid med kollegorna... En riktigt härlig känsla.

Paljetter!

 

Tror bestämt jag ska åka in till stan och kika i en av mina favoritbutiker imorgon, Mandel design. Har fallit för modet med paljetter och skulle gärna ha någon av oanstående klänningar på fest! Det värsta är att det är ett grymt obekvämt material att bära, tror jag för gå upp någon storlek för att slippa den värsta orörligheten!


Flera sidor av samma mynt (kort)


Kvällens kort är ett grattiskort till någon som älskar rosa! Och inte blir jag ledsen av att få ta fram glansigt, rosa papper, blommor och pärlor. Älskar även pappret med små cupcakes, det syns inte riktigt men bakgrunden är alldeles glittrig.


Morgonstund

Åh, vad farligt det är att sätta sig framför datorn på morgonen... Tiden flyger iväg! Laddar med mängder av kaffe inför en lååång dag på jobbet! Utvecklingssamtal med chefen de sista 3 timmarna, kan ju gå hursomhelst det här! Dags att kasta sig på den gula cykeln och fara... Pysselinlägg kommer ikväll.

Sköna Hem



Köpte senaste numret av Sköna Hem i lördags och blev så nöjd. Min prenumeration på Elle Interiör har just gått ut, och jag tänker inte förlänga eftersom jag varit ganska missnöjd med de senaste numren. Tänker däremot lägga prenumerationskupongen från Sköna Hem på lådan snarast!

Som vanligt på hösten är jag sugen på att fixa hemma. Tänker köpa några svarta ramar som ska få samsas med de vita på hyllan ovanför sängen. Jag har haft lite svårt för svart i inredning innan, men lite detaljer börjar smyga sig in och jag gillar det!

Boktrave




Jag har samlat på mig en hel massa böcker jag vill läsa, och har dessutom en liten lista med ännu icke införskaffad litteratur som jag är sugen på! Problemet är bara att jag alldeles kommit av mig när det gäller läsning... Just nu är det Inger Frimanssons "Skuggor i vattnet" som ligger påbörjad på nattduksbordet men jag vill minnas att den inte fångade mitt intresse riktigt. Kanske därför jag alldeles kom av mig? Sak nog lägga bort den och ta tag i något nytt. Kanske redan ikväll...


Dröm till jul


I många år har jag drömt om den underbara julgransfoten från Design House Stockholm. Fortfarande är 999 kronor hutlöst för en sådan sak, men fortfarande har jag inte hittat någon annan som är i närheten lika vacker. Röd eller vit - det är frågan? Gran eller inte gran är i och för sig ett beslut som bör tas först...

Bokstäver från Bruka


Nu är det dags att ta tag i projekt städ här hemma. Får besök om precis 20 minuter, så det blir en snabbvariant (är expert på dem). Oftast när jag ska städa går nämligen mest tid till att flytta runt kuddar, ljuslyktor och annat piff... INTE effektivt. Nu blir det helt enkelt bara undanröjning av värsta stöket!

Bokstäverna ovan har fått ta plats bakom spisen, skulle dock behöva nåt att fästa upp dem med eftersom de trillar ner hela tiden...

Bad hair day?



Ungefär såhär ser jag ut i håret idag. Frångick min rutin att alltid tvätta håret på morgonen idag. Det skulle jag inte ha gjort.

Nu ska jag hoppa in i duschen, måste få ordning på det här.

Glögg på längden och på tvären


Åh, vad sugen jag är på glögg! Det är någonting så speciellt med de första rykande klunkarna varje år. Måste verkligen ta mig iväg och handla... Känns som om jag väntat länge nog. Det enda jag är lite restrektiv med är egentligen julmusiken, det får faktiskt väta tills december - i övrigt är det fritt fram för pepparkakor, julmust och pyssel!

Trött kväll

Jag vet, en blogg utan bilder är en tråkig blogg! Men ikväll är jag verkligen alldeles för trött för att leta rätt på nån, dessutom är det så grymt segt att ladda upp på kvällarna. Har haft två tidiga mornar och sena pass, så det är kanske inte så konstigt att skillnaden mot att ligga hemma hela dagarna känns! Kan dock säga att det var hur värt det som helst, för nu har jag äntligen fått gjort mitt tandläkarbesök (som jag har varit nervös inför ända sen i somras). Har ingen som helst tandläkarskräck, men avskyr undersökningen, för att det känns som "domen". Knäppt... Imorse däremot var min tidiga uppstigning helt i onödan då det visade det sig att han som skulle hålla i "nätverksträffen" jag åkt in till stan för att vara med på var sjuk. Det var den sovmorgonen det! Hade varit bra med ett litet meddelande kanske... Kvällen har i alla fall bestått av att äta kanelbullar och choklad framför "halv åtta hos mig" och "arga snickarn" i soffan. Superskönt! Bokade inte in nåt i veckan, utöver jobbet såklart, eftersom jag inte visste vad jag skulle orka. Känns gott... Måste förresten leta upp receptet på schweizernötpaj som serverades i kvällens program. Låter ju som en efterrätt som gjord för mig!



Ytterligare förvaringsmöjligheter


Lägg mäske till ordet möjligheter i rubriken. Det är nämligen så att trots mängder av fina boxar och lådor har jag stora svårigheter att strukturera upp mina prylar... Med det sagt kanske ingen blir förvånad över att de prickiga, runda boxarna från i våras fortfarande står tomma! De vita ovan var i alla fall ett kap. Såldes ut för 10 kronor (istället för 50) på nya Chilibutiken i Högsbo. Anledningen var att det sitter små klisterlappar ovanpå som är svåra att peta loss utan att lite av färgen följer med. Ingen fara tycker jag eftersom man oftast staplar dem!



It´s alive!

(Bild privat)

Efter att ha sett ut som ett skelett av en blomma under lång tid, bestående av inget annat än några stackars blad och torra pinnar blomstrar en av orkidéerna som aldrig förr, fantastiskt. Imorgon är det jag som prövar på en jobbdag efter att ha legat hemma i exakt 1 vecka. Kan inte känna att jag blomstrar precis, men jämfört med för några dar sen är jag en helt ny människa...

En ny trend?

Efter att ha googlat lite hittade jag ytterligare en sida där man kunde skapa egna kalendrar. På den här kunde man ladda upp bilder till flera av sidorna, bland annat framsidan. Gå in på tryckdig.se och testa!



Observaera att färgen på texten matchar glasögonsnodden perfekt. Verkar som om personliga almanackor är det nya, Ordning&Reda får kanske se upp?

Kalenderfunderingar

Efter ett tips på min kära Malins blogg pysselinas.blogspot.com blev jag sugen på att skapa min egen almanacka. Vet att många gjorde det inför i år, men vad jag inte visste var att man kan välja så mycket själv, trodde det bara var utsidan. Jag är nämligen VÄLDIGT kräsen när det kommer till almanackor, vissa år byter jag almanacka "mitt i" för att det inte känns helt bra... Hm, lite underligt kanske. Har i alla fall en nu som jag är jättenöjd med och som sträcker sig in i halva 2010 (brukar alltid köpa årsvis, men nu uppdaterade jag efter sommaren...). Kunde ändå inte låta bli att kika på lite olika designer på personligalmanacka.se. Känns inte alldeles omöjligt att min nästa almanacka ser ut såhär:


Fast det skulle givetvis INTE stå trädgårdskalender på. Och inte Åsa heller såklart. (Även om der är mer troligt att jag skulle byta namn till Åsa än att jag nånsin skulle behöva en trädgårdskalender.)

Alternativmedicin


Nu tar jag till alla knep som finns för att bli frisk. Bakelse fungerar lika gott som något.

En dröm i rosa och vitt




Båda bilderna är från Ebba von Sydows lägenhet i Stockholm. Vad ska jag säga? Det finns liksom ingenting att inte gilla. Ljuset, färgerna, kläderna.... underbart.

Min bästa vän, näst efter Ipren



Tänk att en god ask med penicillin kan vara höjden av lycka? Efter 4 dagar med hög feber är jag lika utmattad som jag är uttråkad... Låt nu detta penicillin ta ordentligt så jag kan återgå till mitt liv snart!

Jul, jul strålade jul


Hos Cult design finner jag alltid något att inspireras av inför stundande julpyntning av hemmet. De spetsiga tomtarna är ju hur söta som helst. Har lite funderingar på storleken på bocken nedan. Undrar om han är stor nog att komma till sin rätt under granen? (Och, nej, jag tycker inte det är för tidigt för att börja dra upp planer inför december. Har redan druckit julmust och ätit pepparkakor.)

Inflyttningspresent



För en gångs skull glömde jag fota de färdiga paketen, faktum är att jag även sprang till spårvagnen utan dem, men det misstaget lyckades jag lyckligtvis reda upp innan det var försent... Inflyttningspresenten blev i alla fall Leila Lindholms "a piece of cake" (en klassiker i presentsammanhang), två sorters muffinsformar från Village och ett paket med mandelskorpor från Verner&Verner. Inslagningen gick i guld och grönt, men blev som sagt inte dokumenterad den här gången.

RSS 2.0