Mina favoriter


    

Fotoutställningen From now on på Hasselblad ver helt okej. Mina två favoirtbilder blev absolut  "Only the lonely" av Thomas Bergh och "Bathing house" av Lina Jaros. Passade på att strosa runt resten av Konstmuseet också, absolut ett av mina faviritmuseum i Göteborg.

Behöver jag nämna att jag även tog en sväng genom några inredningsbutiker och Panduro Hobby när jag ändå var i stan? Man kan ju inte BARA vara kulturell... Kollade in Ulrika Messings satsning "Port house" på Kungsgatan, har aldrig varit där innan och var lite nyfiken. Väldigt marint tema över all inredning, och mycket Kosta (såklart). Kände inte något direkt köpsug, finns mycket bättre inredningsbutiker!

Pyssel


Före


Efter
(Klicka på bilderna för större format)

Satte en bit fint papper som bakgrund på nya almanackan. Blev lite roligare tyckte jag, dessutom är det ju lätt att byta ut. Även baksidan blev rosa... Nu gäller det bara att börja använda den ordentligt, höll på att missa en viktig sak imorgon förmiddag vilket motiverar mig att få lite bättre ordning. Semesterlunken måste bort!


Ny Nordisk Fotografi


Bild från Hasselblad Foundations hemsida

Kulturkalaset pågår för fullt i Göteborg, kanske dags att kika in på stan en sväng idag? Funderar på fotoutställningen Ny Nordisk Fotografi på Hasselblad center. Den pågår dock i ytterligare en vecka så det ska nog hinnas med i vilket fall! Upptäckte även att Fibes oh Fibes spelar på Götaplatsen ikväll, såg dem förra (eller om det var förrförra) året men måste säga att de gör sig bättre på skiva. Kanske har de fått mer rutin nu?

Just nu pågår även Way out west  ganska precis utanför mitt fönster, eller i alla fall ett par hundra meter bort. Får alltid lite dåligt samvete för att jag inte "passar på" att gå när chansen finns att gå på festival så nära... Har dessvärre inte tyckt att det varit tillräckligt intressanta band något av åren. Kanske nästa?
 

En dröm till vardagsrummet






Ursnyggt sideboard, skulle vara perfekt som ny tv-bänk. Det enda jag skulle kunna tänka mig som alternativ skulle vara ett bra loppisfynd... En gammaldags möbel att slipa och måla vit. Tror dock inte det finns så många gamla möbler i den stil och modell jag tänkt mig.

Såg att samma affär som har lamporna är återförsäljare till dessa. Känns som om det blir en cykeltur dit i helgen!

Till snart mammaledig kollega...



Handkräm och glittrig plånbok till bästa Malin! Kommer sakna dig varje dag på jobbet!!

Tecken från ovan?

Idag när jag skulle åka och hyra film kör jag plötsligt förbi en butik som har alla de lamporna jag skrev om igår uppställda på en lång rad i skylten. Kan tala om att de var ännu snyggare i verkligheten... Det MÅSTE ju bara vara ett tecken, eller hur? Kanske tur att jag inte kom tillräckligt nära för att se prislappen?! Hihi, får gå och spana någon dag!

Var är värmen??



Idag skiner solen, trots det är det riktigt kallt... Känns nästan som en klar höstdag i Göteborg. Känner att jag inte alls fått  tillräckligt med sol och bad i år. Framförallt bad... Bild från Thailand 2008. Behöver ju inte vara sååå varmt förstås, nåt mellanting kanske?

Karameller




Hittade dessa lampor på en blogg och blev helt förälskad. Så läckra!  Den rosa   hade varit en dröm här hemma... Lamporna är från Kartell. Visst var det fint med flera tillsammans?



Inspiration

   
 
     
 


Augusti verkar onekligen bli en bebistät månad. Roligt, roligt! Alltid kul att handla presenter, och bebispaket är defnintivt bland det skojigaste! Hittade lite inspiration från tidigare i våras... Älskar filtarna ovan, just denna modell pryds av monster men finns även med bland annat krokodiler och nallar, i en mängd olika färger.... Den svarta skallran är från från Brio, känns mer modern är de traditionella. Inbillar mig att den även kan vara snygg som prydnad om nu inte bebisen finner den skojig... Presentpåse och silkespapper gör inslagningen roligare. Lade med en Damernas värld till nyblivna mamman, ingen aning om det är realistiskt att läsa tidning med nyfödd... Hihi, det är tanken som räknas i alla fall!

Förvaring



Måste bli bättre på att organisera bland mina pinaler... Gott om fina lådor har jag, bara att ta tag i det hela! Kanske kan nån av dessa få rymma alla sladdar, laddare och kablar?

Hur blev det såhär?

Skulle bara åka in till stan och köpa hårspray... och kom hem med fyra kassar shopping, det var INTE meningen!

Några av "fynden" ("It´s only expensive if it´s not worth it"):



     

 Jeans från Acne. Har aldrig prövat deras jeans tidigare, men gillade faktiskt modellen. Lite högre midja och smala ben - dessutom var det 30% på reapriset. Inte illa! Klänning från Zara. Klänningen har resår nertill, vilket gör att man kan "dra upp" resåret till midjan för att göra den kortare. Blir som en topp/tunika att ha till jeans, testade igår kväll och det funkade bra!


 




Jag har varit sugen på att testa Dermalogicas produkter länge, men inte kommit mig riktigt för.  Hade bara tänkt köpa en ansiktskräm först men efter lite velande i butiken bestämde jag mig för att köpa en förpackning med mindre flaskor, vilket innebär att jag kan testa på lite fler av produkterna innan jag köper på mig dem i "normal" storlek.

Ny almanacka inför hösten, skall sätta en bit magnoliatapet som bakgrund, men måste hämta min skärmaskin först (är värdelös på att klippa rakt), så mer om det i ett annat inlägg!

 
Alla bilder privata (Klicka för att se större format)

Tror att jeansen blir riktigt bra till skorna jag fyndade i somras... Om det bara inte hade varit så hemskt svårt att gå i dem! Känns som om jag har styltor på fötterna... Funkar bäst om man transporterar sig med cykel, kan bli ett hinder ibland, hihi!

Semester i Stockholm (med lite tips)

Årets semester blev en ganska spontan historia, dock utan större utsvävningar. Efter att ha accepterat rådande väderprognos blev i alla fall en spontan tripp till Stockholm inbokad. Tro det eller ej, men det blev faktiskt inte så hemskt mycket shopping (vilket annars brukar vara min huvudsysselsättning i storstaden). Hann istället med några mysiga utflykter, som såklart varvades med god mat, kall öl och cappuccino i solen. (Det var faktiskt sol på ostkusten, om än inte med speciellt värmande strålar).

♦ Djurgården

Valdermars udde

Bilder privata (Klicka på bilden för större format)


Rosendals trädgårdscafé
    
Bilder från Rosendals hemsida

Liljevalcsh konsthall





En förmiddag på mysiga Djurgården. Gick runt på Valdemars udde, fikade i Rosendals trädgård och spanade in Ikeautställningen, Ikea genom tiderna, på Liljevalcsh. Härligare promenadstråk får man leta efter. Rosendals trädgårdar serverar såå god fika och lunch.


♦ Vaxholm

 

Bilder från Magasinets hemsida



Bild privat

Tog ångbåten ut till Vaxholm. En mysig båtfärd, men den Bohusländska skärgården slår Stockholms med hästlängder! Tydligen skall det bli mer "bohusländskt" desto längre ut man kommer, under resan skådade jag mest tallar längs strandremsorna... men det var kul att se Stockholm från "utsidan".

Vaxholm var dessutom väldigt mysigt att strosa runt i... Hittade ett jättemysigt ställe som hette Magasinet. Här fanns både en underbar butik med inredning och terass med restaurang på övervåningen. Fantastisk mat och utsikt över vattnet och Kastellet.


♦ Hagaparken


Blev tipsade att Hagaparken skulle vara ett mysigt utflyktsmål, har aldrig varit där och tänkte att det kunde vara kul att se Haga slott innan Victoria och Daniel gör det till sin bostad... Då antar jag att man inte komemr nära! Hagaparken var ungerfär som ett gigantiskt Slottskogen, det blev en lång promenad. Som tur var fanns ett mysigt café att ta en paus på...  Efter förmiddagen på Vaxholm var det en liiite för lång strapats för min smak, kaffe och kladdkaka räddade stämningen kan man säga...



Haga slott var faktiskt fantastiskt fint, kanske inte Stockholm hetaste utflyktsmål, men mysiga omgivningar var det.





Alla bilder privata
Beredd att flytta in på studs...


Blev inte så mycket kvällsbilder ser jag... Koncentrerade visst fotofraferingen till dagtid! Blev i alla fall goda tapas,  min favorititalinare i Gamla stan (ett måste varje gång huvudstaden besöks) och en klassisk TGIF middag. Fridays i Kungsträdgården fungerar även utmärkt för paus under dagen...



Vad shopping besträffar koncenterade jag mig mest på de butiker som inte finns här hemma. Urban outfitters, American Appareal och Brukabutiken bland annat... Blev dock endast lite småköp...








Stadshuset i bakgrunden. Behöver jag nämna att jag älskar Stockholm?

En ny kärlek






Det tog lång tid innan jag föll för det populära Mateusporslinet. Tyckte faktiskt det var ganska överskattat... Tills det lanserades i krittt!  I helgen såg jag för första gången vita mattallrikar med spetskant. Oj oj oj, vad fina, nya samlarobjekt? Hursomhelst kommer jag köpa/önska fler skålar, uppläggningsfat och tillbehör. Är jättenöjd med det jag har hittills. Passar  till allt och är helt underbara!

Glas på Ängö

Lite bilder från det numera traditionella "glas på Ängö". Försäljningen gick ovanligt bra, tack vara Elins fantastiska glaskonst, såklart!




Bilder privata (Klicka för att se större format)

Efter solsken kommer regn

Promenad på Smögenbryggan idag. Jobb (och antagligen ösregn) imorgon. Det känns som om mitt liv kommer ta en ganska tråkig vändning inom de närmsta timmarna...



RSS 2.0