Förstaadventsfödelsedag
Vilken fantastisk födelsedag!

Har haft en alldeles underbar dag från början till slut. Massa uppvaktning, (gäster från ett på förmiddagen till tio på kvällen, puh!), fina paket som var mer än jag kunnat drömma om... Mat, tårta, sång, nyfallen snö, tre sorters glögg, och till sist ett glas kallt bubbel i soffan. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna detta, men åh så bra jag haft det. Tack tack tack alla!!

Fynd!


När jag var nere på stan förra veckan och letade julklappar upptäckte jag att det var jätterea bland damkläderna i en av Sisters butiker. Det var en en salig blandning kläder, och jag misstänker att allt inte tillhört säsongens kollektion. Men vad gör det när man fyndar två klänningar för ynka 149 kronor styck? Den rosa är från Sisters egna märke (tror jag) och den svarta från Soaked in Luxury. Julklappar till mig själv kan man väl säga...

Bebispresent och riktig tv-underhållning....


Igår träffade jag en riktig liten sötnöt... Välkommen till världen lilla Nova! Nova själv sov gott hela eftermiddagen, men storasyster som är ett par år äldre höll ställningarna alldeles utmärkt!

Ikväll vankas så mitt absoluta favoritprogram. På spåret förstås. Säsongen inleds mästerligt med Ebba von Sydow och Stefan Holm. Har precis som övriga kvällar den här veckan ladddat upp med glögg och pepparkakor... Måste dock göra ett städryck först. Exakt 30 minuter kvar...

Uppdatering:
Åh, vad synd att mina favoriter förlorade. Och retligt att jag inte kunde Pompeljis grannstad, plöjde varenda guidbok i somras och var ju faktiskt i Neapel... Men bra program ändå såklart.

Första glöggmyset för i år


Pepparkakor, skumtomtatar och glögg kom fram ikväll... Lika bra att passa på nu när ron finns, desto mer julen närmar sig desto mer annat brukar det finnas att göra - så det är bäst att njuta lite på förväg!


Efter tips från kollega blev det även en glögg med chokladsmak med hem, med det passande namnet Lucia. Har inte öppnat den än, utan inledde med en traditionell Blossa vinglögg. Tänkte bjuda på den här på min födelsedag på söndag, och kanske årets saffransglögg?

Till Tomten och andra berörda

Med både uppkommande födelsedag, och den stundande julen, i åtanke har jag gjort mitt bästa för att sätta ihop en liten (hmmm...) önskelista. Kanske kan den fungera som inspiration till klappköp för någon annan?
Ny almanacka från Ordning&Reda har en nästan obligatorisk plats på listan, gärna svart i år igen
Gryta från Le Creuset, oval eller rund spelar inte så stor roll
Liten vit ostronskål från Mateus
Grå kökshandduk med vita prickar från Green Gate
Yankee Candle med juldoft
Vit pepparkvarn
Nya skridskor
Tidskriftssamlare i plexiglas från Muji
Fluffigt duntäcke
Badrumshanddukar
Sängkläder i någon lila-grå-blå ton
Pytteliten vattenkokare


Ja, det var väl det... Man får ju faktiskt önska! Blir mer än tacksam om så en enda av dem går i uppfyllelse.

Dop

 

Idag hade jag äran att bli gudmor till ytterligare en liten sötnos - Julia Hilda. Känns som om det var alldeles nyss storebror döptes, men det är ju faktiskt hela två år sedan. Julia verkade helnöjd med sin dopdag och höll humöret uppe hela tiden. Efter en fin ceremoni i kyrkan avslutades förmiddagen med god mat, tårta och paketöppning.


Presenten blev ett litet armband med en berlock i form av ett J från Thomas Sabo. Tänkte att jag skall fylla på med berlocker allteftersom, och kedjan kan ju bytas mot antingen en längre till halsband eller armband framöver.

I Stockholm finns en fantastisk Thomas Sabo butik med ett enormt utbud, kikade bara på allt fint sist jag var där men nästa gång har jag ju verkligen anledning att göra ett inköp!

Hem & villa 2010


Tack vare en väldigt snäll kollega fick jag fribiljetter till helgens hem och villa mässa på Svenska mässan. Passade på att gå på torsdagkvällen, väldigt lite folk vilket jag kan tänka mig ändras till helgen. Stort tack Cecilia!!

Det var väldigt mycket hemmafix bland montrarna, men även lite inredning och en sektion med mat och kök. Köpte två ljuslila ljuslyktor som ger ifrån sig ett jättevacker sken, massa tidningar (5 tidningar för 50 kronor) och en liten trave böcker. En rikgt bra torsdagkväll med andra ord...

!Såg även Johnnie och Mattias från Roomservice, icke att förglömma!)

Nya skor!
Har snöat in helt på brunt i år... Vill helst matcha mina nya skor med ett Humanityarmband i samma färg, har dock varit slut överallt där jag kollat! Bilden kommer från tintinstyle.se, som har såå mycket fint. Beställer jag därifrån är dock risken stor att jag inte kan hålla mig från att handla mer.

De här finingarna ligger i största riskzonen:


RSS 2.0