Nya grattis kort

image71


  
   
(Klicka på bilderna för att se dem större)  

Tycker de här korten blev ganska härliga i färgerna. De passar dessutom lika bra att ge bort både till stora som till små. Det rosa är till en blivande 4-åring och det gråa till en blivande 29-åring... Gjorde en liten remsa som man "fäller över" kortet när det är ihopvikt men kom tyvärr inte på når bra sätt att fästa den så att det går att öppna och stänga kortet flera gånger. Nästa gång ska jag försöka göra ett hål i remsan och sätta i ett snöre som man knyter runt... återstår att se om det fungerar!
       

            


Fler blommor

 
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Dekorera med hjärtan!

       
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Happy birthday!

Massa nya papper till grattis kort...

image66

På skoj

  
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Lite test i photo shop - blir galen! Det är så svårt att lära sig programmet "på egen hand". Får inte alls till det som jag vill. Kämpar för att behålla en detalj i bilden i färg och göra resten svartvit men lyckas inte!

Farhågor...

Ska sommarens första dopp även bli sommarens sista? Hade jag vetat detta hade jag definitivt sett till att hoppa i fler gånger!

I början på juni...

image61

... och så här glatt sken solen på påskafton!

image65

Dop

Från ett dop jag var på i juni...

image53    image54

Den glada huvudpersonen och hans smaskiga tårta!

Pärlor

        
(Klicka på bilderna för att se dem större)

När jag köpte pärlorna kom de i en alldeles för liten ask... Mycket opraktiskt då alla rullade ut över bordet så fort jag öppnade den! Nu använder jag istället smarta plaströr. Dessa är rör som det legat vaniljstång i, bara en fördel att det luktar väldigt gott!

Bakgrunden är mitt favorit papper, med blommor och glitter. Kan det bli bättre?

Påfyllning!

image47

Efter en heldag på stan fylldes förrådet med pysselmaterial på avsevärt. En del nya papper och givetvis matchande snören. Det blir så snyggt att tvinna i en tunn guld eller silvertråd i snöret som knyts vid kortets "rygg". Det gråa papperet är lite metallic i färgen, vilket inte syns på bilden. Köpte det i Stockholm i helgen, har inte sett liknande här. Tyvärr klarade de inte hemresan så bra - alldeles skrynkligt (såklart). Letade efter en pappersaffär med bra utbud som skall ligga i Gamla stan, men hittade den tyvärr inte... Visste inte ens adressen så det var ju inte så lätt!


image50    


Till hösten... Mörkt papper och guldkantat snöre till naturvitt bakgrundspapper! Orkade inte göra färdiga kort idag, men fick lite idéer i alla fall! Har svårt att göra i ordning kort att ha "på lager" i förväg. Vill gärna fundera ut färg och form beroende på mottagare och tillfälle. Nackdelen är att det ofta blir ganska stressigt. Klipper och klistar så det yr över hela lägenheten innan jag ska iväg. Framförhållning saknas!

Detaljer hemma


image45   image46

Framkallat

          
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Framkallande dessa bilder hos PixDisccount för nån vecka sen. Blev verkligen jättenöjd. Fick riktigt bra bilder till ett jättebra pris. Framkallande nästan 300 kort och betalade bara drygt 200 kronor. Dessutom var deras sida lätt att förstå sig på, något som inte alltid är självklart!

Dessa bilder är tagna vid jul, när min kamera var helt ny. Har en Canon EOS 400d som jag ÄLSKAR! Kan verkligen rekommendera den för nån som vill ha en kamera med det lilla extra. Tycker faktiskt den är ganska smidig att ha med, trots sin storlek. Har även en gammal kompakt kamera som brukar få hänga med när det är fest eller ska traskas mycket! Bra att ha som komplement tycker jag...

Kort

                    

 
      
(Klicka på bilderna för att se dem större)


Gör gärna ganska enkla kort. Skulle dock behöva massor med nya idéer... Dags att gå på kurs snart?

Svartvitt

                      
(Klicka på bilderna för att se dem större)


image33

Fotar helst i färg, men det är kul att testa lite andra inställningar på kameran. Har tidigare alltid ändrat bilderna till svartvitt i efterhand, men dessa är tagna så direkt. Har ingen aning om vad det blir för skillnad!!

Det var droppen!

      
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Fantastiska blommor i botaniska trädgården...

             
    
image7


Vissa motiv gör att man inte behöver vara en speciellt bra fotograf... Fantastiskt att kunna gå runt och fota blommor från alla världens hörn - bara ett stenkast hemifrån! Ska ta tillvara den möjligheten mer...

På väg hem gick solen ner och "silade" sina strålar över Slottskogen. Här lämnar dock min fotografering mycket att önska, men träning ger förhoppningsvis nån form av färdighet!


image8

RSS 2.0