Shopping

Oj, oj, oj vad bananas jag råkade gå idag... Hittade hur mycket fint som helst! Ett par svarta jeans på Mandel blev det, och det var faktiskt välbehövligt. Gick in i den underbara butiken Milk&Honey för att kika efter Odd Molly linnet, hittade inte det men däremot den mjukaste mjuka koftan. Fick såklart med mig lite bra att ha grejer också, bland annat ett nytt block från Granit. Glömde däremot alldeles bort Party feet inläggen, och någon jättebra present blev det väl inte heller... Fick lite bråttom och hann precis hem innan fikagästerna anlände. Har haft en mysig eftermiddag med min fina gudson och hans mamma här hemma. Nu måste jag dock röja upp lite, för han har en tendens att "möblera om" lite lätt...

Koftan, fast jag valde offwhite...

Svarta jeansen åker på redan ikväll

Sol

Härliga sol! Äntligen! Dessvärre blir dammstatusen väldigt tydlig i det skarpa ljuset... Men vad gör det om 100 år? Nu ska jag göra en snabbsväng ner på stan. Är sugen på något nytt och fint, (är man inte alltid det?)... Tänkte spana på Mandel. Behöver lite "nödvändigtheter" inför kvällen också. Nagellack och remover bland annat. Kanske ska man ha med en present också? Tänkte även se om jag finner sådana här "Paty Feet" inlägg till stövlarna. Får så väldigt ont i fötterna av dem, trots att klacken inte är speciellt hög...Värt att testa!


Förvaring


Inför julen gjorde jag iordning lite roligare förvaring till presentinslagningssakerna, framförallt för att kunna ha dem framme... Papprena får stå i en vas från Mio och snörena ligger i en glasskål. Nu återstår bara att röja upp i klädkammaren så att de går in, för jag vill ju inte slänga ner alltihop i plastpåsar igen... (Att det för närvarande är KAOS i klädkammaren orkar jag inte ens tänka på.)

I kalasform?


Jag fick en oväntad ledig kväll idag. Tänkte ta tillfället i akt och vara lite huslig, för en gångs skull. Är så sugen på att baka kanelbullar i mina nya bullformar från Kalasform, men orkar dessvärre inte ge mig ut till affären för att handla. Ska nog ta tag i något piffprojetkt här hemma istället - betydligt varmare, om än inte lika ätbart och gott. Den vackra penseln fick jag av en fin vän när jag fyllde år och slickepotten av en fin vän och kollega lite spontant. Så gulligt! Båda kommer från Rice. Ikväll kommer förresten mitt favvoprogram, Mästarnas mästare. Får inte missas!

Katastrof



Vilken fruktansvärd morgon. Det som aldrig får hända har hänt. Kaffet är slut. Och det finns en anledning till att jag har detta kortet uppsatt i köket.

Fint i vår





Bild vagabond.se

Tror absolut att jag hittat vårens ballerinaskor. Eftersom den här typen av skor tenderar att hålla i max en säsong, speciellt de som är i tyg, tycker jag det är helt legitimt att köpa på sig några stycken per säsong. Brukar satsa på ett par svarta, som funkar till allt. Dessa två ovan var dock urfina! Finns även i en läcker korallfärg som jag spanade på lite i stan häromdan. De grå har jag inte sett i verkligheten, men undrar om de inte är favoriterna? I så fall matchar de ju soffkuddarna så bra att jag antagligen borde börja ha skor inne, haha!

En ovanlig favorit



Idag hittade jag ett par plagg från Odd Molly som jag verkligen gillar. Ovanligt, för jag brukar inte hitta så mycket som faller mig i smaken från just det märket... Dels gillar jag ofta lite mer "enkla" kläder (de är ofta för pråliga), dessutom tycker jag absolut att de är i dyraste laget. Känns dessutom som om man vill köpa något liite mer ovanligt om man ska lägga ut så stora summor. Toppen ovan gillar jag dock hur mycket som helst!

Grått är flott


Har äntligen fått bort alla spår av julen. Piffade med nya kuddöverdrag, det är bästa sättet att få in lite nytt tycker jag! Vill gärna ha ett par grå gardiner att matcha med, dessa från HM home ser fina ut. Finns även ett par på Mio som jag gillar. De är också grå men med lite mer struktur i tyget. Har aldrig fallit riktigt för trenden med panelgardiner, kommer nog fortsätta köra på den traditionella typen...

Mer presenter...





Ja, när man trodde det var över kommer det faktiskt mer. Det är ju ingen tvekan om att detta är en pysselblogg just nu. (Fast imorgon ska jag hämta ut en sak på posten jag väntat länge på, så blir det liite annat i alla fall).

Idag bar det av på mysigt kalas med goda vänner och mycket god mat. Efterrätten var svårslagen, mjölkchokladpannacotta, mmmmm... Presenterna fick vitt och svart tema. Vi är nämligen några stycken som lagt ihop till flera saker och jag visste att de andra skulle vara inslagna i Cole&son´s häftiga björktapet. Det blev mycket matchigt och bra! Visst är det en kul idé att slå in paket i tapet?

I paketen låg en tvål från Savon de Marsielle (den nya doften grönt thé), grå neccessär från Ceannis, armband, markörer till drinkglas och ett limegrönt grytunderlägg.


Bilderna överrensstämmer inte riktigt med det vi gav men typen är ju samma i alla fall...

Stansar för glatta livet!


Ikväll blev det ett romantiskt kort med väldigt mycket stans. Åh, vilken fantastisk uppfinning det är! Malin, som du ser stal jag inspiration från bilden du visade mig på nätet. Band med hjärtan från Arkivet.

Martha Stewart Crafts Punch




Efter att ha inspiterats av min kära vän och tillika pysselkompanjon Malin kände jag att en "Martha Stewart Crafts Punch" var ett absolut måste i pysselskåpet. Surfade runt lite och hittade mönstret ovan, som blev en omedelbar favorit. Eftersom det här med väntan inte är så uppskattat hos mig kikade jag in på Arkivet i veckan för att spana... Blev mycket glad i hågen när jag hittade favoriten där! Fick dessutom veta att den varit undanlagd för en annan kund, men eftersom den inte blivit hämtad hade hon lagt ut den (sista exemplaret) i butik precis innan jag kom in. Ödet förde oss samman.

Stansen används alltså för att göra vackra kanter på kort och i papper. Har inte gjort klart kortet utan ville bara visa "effekten". (Malin: Den kostade 20 kronor mer i butik än på nätet, men frakten hade blivit väldigt dyr eftersom den väger såpass mycket.)

Det blev såklart paket


Gårkvällens fördelsedagspresenter. Innehöll en svart, gosig vetevärmare och en kortslinga (till klättring). Hoppas födelsedagsbarnet blev nöjd!

Kvällens (troligtvis).






Håller på att göra mig iordning för kvällens födelsedagsfest. Blir antagligen nya klänningen. Tänkte ha det fina armbandet jag fick av syster i julklapp, och kanske en hårklämma med svart blomma till.

Idag gick min reashopping vidare, och nådde (dessvärre) nya höjder. Bland annat en jacka, men den ska jag verkligen pröva hemma i lugn och ro innan jag bestämmer mig, är lite tveksam... Nästa månad ska jag helt enkelt hålla ig borta från allt vad affärer heter, brukar vara det bästa sättet!

Fynd från oväntat håll



Köket


Sovrummet


Badrummet


Bilder från shop.hm.com

Av en slump hamnade jag på HM Homes hemsida. Har aldrig ens kikat in där innan, men det fanns MASSA fint! Jag som alltid sagt att svart i inredning inte är något för mig har faktiskt fått äta upp det påståendet lite grann... Det har allt smugit sig in en hel del detaljer i svart det sista och jag måste erkänna att jag gillar det. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, eller hur?

Mer fynd!


En snabbsväng på stan blev det i eftermiddags, största fyndet blev linne & trosor från Björn Borg. I vitt såklart. 50% på NK, det är BRA rea! Fanns massa fint, är sugen på att fylla på med lite mer...

Nagellacksakuten?


Nu testar jag ett överlack från O.P.I... Hoppas det kan funka för att få lacket att sitta lite längre. Tycker faktiskt inte det är så stor skillnad på de billigare och dyrare lacken när det gäller just hållbarhet, efter nån dag börjar det skavas bort! Ser så trist ut... Hoppas jag  (eller syster rättare sagt, eftersom det var en julklapp) har hittat räddningen.

Slö söndagkväll


Är det nu julen ska ut? Hade tänkt ta tag i det projektet ikväll men inte alls orkat. Nu är det alltså inte av sentimentala eller "mysskäl" som tomtar och stjärnor står kvar, utan helt enkelt pågrund av lathet... Ägnade mig åt att läsa tidningar i soffan istället. Fick Damernas värld i brevlådan häromdagen, hade ingen aning om att jag fortfarande prenumererar på den? Måste nog avsluta i så fall, den är faktiskt inte så väldigt bra. Ska ta upp Sköna Hem istället, och kanske ytterligare ett år med Lantliv.


Till Maria. Titta fort. Och titta noga.







Trettondagen




Åh, vad underbart att vara ledig mitt på blanka onsdagen! Men oj, vad kallt det var! Började med att åka iväg och klättra, visserligen inomhus, men det kändes nästan som ute... Var "tvungen" att ta vägen om stan för att värma mig med lite shopping (kan vara tidernas sämsta ursäkt, jag vet.) Hittade en mysig grå kofta, och en fin klänning. Rea är härligt!!

Dock blev det inget pyssel köpt, vilket var tanken. Panduro var dessvärre stängt så det får bli ett nytt försök imorgon, eller kanske i helgen...

Mysig januari

Äntligen tillbaks i vardagen. Det var riktigt härligt att gå till jobbet imorse, efter all ledighet måste jag säga att det inte är helt dumt att få in lite rutiner igen... Jobba, åka och handla, bästa tjejerna hemma på fika. Njuter dessutom på riktigt av en julpyntad och mysig lägenhet nu när all julstress lagt sig. Gjorde ett reafynd bland julsakerna förra veckan, en fin vit ljusstake som jag spanat lite på innan. Eftersom den inhandlades efter jul får den nog bli kvar ett litet tag till.


Sista julfirandet!

Hemma från ett mysigt, vintrigt Dyrön... Har sagt det innan men säger det igen; den bohusländska skärgården är minst lika mysig på vintern som på sommaren. Speciellt en sådan här fantastisk dag när solen skiner och snön ligger vit. Alla skärgårdshusen med sitt julpynt ger verkligen en sagolik stämning.

Bland julklapparna fanns den här gången bland annat de fina, vita Margretheskålarna i en mängd storlekar. Fick en fin stol till hallen också, men den glömde jag på ön! Bild får alltså komma en annan dag...




Nytt år nya... paket

Så var både jul- och nyårshelgen över... Och tro det eller ej, men ett julfirande återstår. I morgon är det dags för Dyrön, och årets absolut sista (första) julklappsutdelning. Sen är det slut, jag lovar! Nåja, några födelsedagar blir det ju i januari, så helt fria från mina gamla paket blir ni förstås inte! Hihi!





RSS 2.0