Min klapp!

Det blev riktigt lyckat att alla hade med sig en bok som vi spelade om igår på julfesten. Vissa år har vi bara köpt klappar för en viss summa, men det har varit ganska varierande innehåll... Och kampen har blivit hård om att vinna till sig de bästa! Att ha ett och samma tema underlättade avsevärt. Jag fick Boktjuven av Markus Zusak. Hade inte hört om den innan men har surfat runt lite och den har fått fantastiska recensioner. Ska bli kul att läsa i jul!




Bokus beskrivning:
Böcker är den röda tråden i denna skickligt komponerade roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker - från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar sina böcker med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

Prisbelönta Markus Zusak har gett oss en underbar och bestående berättelse om ordens makt och böckernas förmåga att ge näring till själen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0